Airco stopt, koelventilatoren draaien niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Skoda
Merk
Skoda
Model
Octavia
Type
TYPE 1Z
Uitvoering
2.0 TFSI RS
Bouwjaar
2009
Brandstof
Benzine
Reacties
16
Bekeken
651
Gepost: 03-12-2020 20:36
Professional

Danny81

Diagnosetechnicus

Lid sinds: 07-04-2015
9 bijdragen

Airco wordt koud maar na even gebruik stopt deze ermee. 
Diverse controles uitgevoerd, leidingen worden warm/heet en koud, condensor wordt erg warm, ventilatoren draaien niet. Vulhoeveelheid koudemiddel klopt ook (525 gr.) (doordat ventilatoren niet draaien klopt het dan ook dat condensor te warm word en druk te hoog oploopt.

Gemeten

Storingen uitgelezen, geen storingen opgeslagen.  Ventilatoren draaien wel als je deze via componenten diagnose in het motorregelapparaat aanstuurt dus deze zijn dan niet defect lijkt me.  Meetwaarden in climatronic wijzen erop dat druk in airco oploopt naar 25 bar en dan hoor je dat compressor wordt uitgeschakeld en loopt druk terug.  Via motorregelapparaat blijft de meetwaarde van de A-C druk op 0,0 bar staan.  Waardes veranderen ook niet als airco uit gezet word. 
Ook heb ik een nieuwe ventilator module (complete set met 2 ventilatoren) los aan de stekker aangesloten maar dit geeft het zelfde resultaat 

Uitgelezen met

Delphi

Foutcodes

Geen foutcodes opgeslagen

Bijgewerkt door Danny81 op 03-12-2020 21:26
Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen