Rempedaal zakt weg

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Skoda
Merk / model / type
Skoda Octavia TYPE 1Z
Bouwjaar
2006/1
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Remmen

Aantal reacties: 13
Aantal maal bekeken: 418

Gepost: 19-04-2017 18:40
Professional

JPersoons

Autotechnicus
Universeel

Lid sinds: 03-06-2016
274 bijdragen

Beste lezers,

Deze auto kwam binnen voor een grote beurt en APK, en bleek aan een paar nieuwe remslangen toe. Deze zijn meteen maar alle vier vervangen inclusief de remblokken achter.

Het remsysteem is hierbij niet leeggeweest. Na het ontluchten viel op dat het pedaal wegzakte, en de auto links voor en rechts achter minder remde. Daarmee was voor mij de hoofdverdachte de hoofdremcilinder, het zou niet de eerste zijn die tijdens ontluchten de geest geeft. Deze is dan ook vervangen, en ontlucht. Dit laatste zowel op de ouderwetse manier alsmede via de OBD stekker met de Snap on Solus.

De auto remt nu weer keurig netjes recht. Tijdens het rijden en remmen merk je ook niets, maar het pedaal zakt nog altijd weg met lopende motor bij stilstand (zonder lopende motor is er niets aan de hand lijkt het)

Met de Snap on kun je ook de remdruk in beeld brengen, en deze blijft gewoon gelijk ook al zakt het pedaal weg en ook terwijl het pedaal onderin staat.

De leidingen naar de ABS pomp zitten hoger dan het reservoir, vandaar dat ik via een slang het reservoir omhooggebracht heb om zeker te weten dat daar (in de hoger gelegen leiding) geen luchtbel bleef hangen. Wederom het hele ontluchtverhaal, maar weer hetzelfde resultaat.

Alle geleidepennen en remzuigers zijn keurig netjes gangbaar. Er is nergens een lekkage te zien en ook de zuigers achter draaien soepel terug in de spindel van de handrem.

Ik zit nu te overwegen de auto maar gewoon een paar dagen te laten rijden zodat de remblokken achter ingelopen zijn op de (oude) schijven in de hoop dat dat iets oplevert.

Maar misschien kent iemand dit probleem

Uitgelezen met

Snap on Solus Ultra

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.