start motor blijft draaien

Skoda
Merk
Skoda
Model
Rapid
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2014
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
317
Gepost: 25-09-2023 19:35
Professional

Medard

zaakvoerder
Garage Medard
Universeel

Lid sinds: 17-09-2013
161 bijdragen

Beste collega's.

We hebben hier een skoda rapid binnen waarvan we al 3X de starter vervangen hebben en deze is nu terug defect.(verbrand)

Na de 2X vervangen hebben we ook het start contact vervangen omdat we een vermoeden hadden dat hij af en toe bleef aangestuurd worden maar konden dit niet hard maken omdat die hier altijd zonder problemen start en niet blijft aangestuurd worden.

Nu hebben we het schema van de aan de sturing starter bekeken en zien dat deze rechtstreeks van startcontact naar starter loopt met een aftakking (kleine stuurdraad) naar de bcm op de B poort klem 50.

Nu is men vraag die stuurdraad op de bcm welke functie heeft dit omdat ik denk dat er vanuit de bcm spanning op de starter komt mede omdat de klant vertelde dat plots gans het dashboard uitviel en dat hij dan niet meer start.

Worden er met andere woorden functie's uitgeschakeld door deze stuurdraad bij het starten in de bcm?

Ik zou anders deze draad eens afleggen om te proberen want dit is al een bcm dat niet kan hergeprogrammeerd worden dus een gebruikte lukt niet.

Alvast bedankt voor de reactie.

 

 

 

 

Gemeten

bedrading hebben we uitgemeten als ook nazicht op kabelbeschadiging.

Uitgelezen met

vag com

Foutcodes

Er zit geen enkele foutmelding in de bcm als andere componenten.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.