foutcode p0420 2x katalysators gemonteerd

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Suzuki
Merk
Suzuki
Model
Wagon R+
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001/7
Brandstof
Benzine
Reacties
9
Bekeken
5231
Gepost: 18-02-2012 13:24
Professional

automoonen

Lid sinds: 26-03-2008
14 bijdragen

hallo,

wij hebben een vreemd probleem met een suzuki wagon r van bouwjaar 2001

deze geeft aan dat de werking van de kat minder is. een jaar geleden gaf die deze foutcode ook aan. toen bleek dat de kat van binnen uit elkaar is gevallen. we hebben een nieuwe kat gemonteerd en het probleem was verholpen voor ongeveer een half jaar. toen kregen we dezelfde foutcode weer terug. als ik nu naar de achterste lambasonde kijk dan pendelt die bijna even hard mee als de voorste. dus we hebben contact met bosal en die heeft ons een aantal dingen laten controleren zoals:

- compressie
-lucht lekkage
- egr schoon gemaakt
- nieuwe uitlaatring gemonteerd lekte een klein beetje
- nieuwe achterste lambdasonde gemonteerd

maar het probleem blijft zich voor doen dat de achterste lambdasonde blijft pendelen. dus nu hebben we een nieuwe kat gekregen van bosal. deze gemonteerd en nu pendelt de achterste lambdasonde niet meer zo hard als eerst. nu blijft die rond de 0.040/ 1.3 volt staan op de gelijke snelheid. ga ik deze motor belasten  dan gaat de achterste lambdasonde rond een 0.6/0.7 volt staan. en daarna zakt die weer terug naar de0.040 volt. de voorste lamdasonde pendelt gewoon netjes.

heeft iemand van jullie enig idee wat hier het probleem kan zijn? het diag lampje brandt nu niet maar denk dat het een kwestie van tijd voordat het weer gaat branden.

graag hoor ik iets van jullie !

Gemeten

metingen staan hierboven

Uitgelezen met

delphi

Foutcodes

p0420

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.