lekke koppakking of ernstiger ?

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Toyota
Merk
Toyota
Model
4-Runner
Type
TYPE N13
Uitvoering
-
Bouwjaar
1991
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
6370
Gepost: 05-12-2008 02:31
Professional

ravanh

Lid sinds: 05-12-2008
8 bijdragen
Toyota 4Runner 2,4 TD, 300k km

Hallo,

Ik ben geen techneut dus vergeef me verkeerd gebruik van terminologie, aub.

De Toyota heeft dit voorjaar grote problemen gehad met oververhitting bij een reis door Spanje. Een garage aldaar heeft de thermostaatklep (heet dat zo?) vervangen en daarna koelde de motor weer goed.

Nu, in december heeft de auto plots dezelfde problemen. De motor wordt plotseling (na 5 a 10 minuten rijden) te heet en het koelwater kookt uit de overloop.

Een garagist in Frankrijk (waar de auto nu staat) heeft vastgesteld dat de termostaatklep werkt en concludeert dat het de koppakking moet zijn. Ik heb het nog eens overlegd met een andere garagehouder, gespecialiseerd in 4x4, en deze vertelde me dat als bij dit type auto de koppakking scheurt, er over het algemeen meer aan de hand moet zijn. Hij denkt dat het aannemelijk is dat de kop (heet dat zo?) zelf gebarsten zal zijn... en die vervangen is een zeer dure aangelegenheid.

Kan iemand mij hierin adviseren? Is het aannemelijk dat het alleen de koppakking betreft of ligt het inderdaad voor de hand dat er veel meer boven water zal komen en kan ik beter naar een nieuwe 4x4 gaan uitkijken?

Ik kom niet graag halverwege de reparatie tot de conclusie dat het toch beter was om geen geld meer te steken in deze auto die me al voldoende ellende heeft opgeleverd!

Dank voor iedere input.
Allard
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken