Turbo drukt niet..

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Toyota
Merk
Toyota
Model
Avensis
Type
TYPE T22
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002
Brandstof
Diesel
Reacties
23
Bekeken
587
Gepost: 17-03-2017 13:47
Professional

Klus

Eigenaar/monteur
Universeel

Lid sinds: 11-09-2012
185 bijdragen

Ik zit met een D4D die al geruime tijd geen vermogen levert. Bij eerdere werkzaamheden zijn de scv klepjes reeds vervangen, zonder resultaat. De turbo leverde geen druk, er zat speling op het asje in twee richtingen, dus is ook de turbo vervangen door een ruil/revisie-exemplaar. Maar er komt nog steeds weinig druk op het circuit, namelijk 0,1 tot 0,2 bar. 

Egr klep zat mooi los, maar toch even gereinigd. Roetfilter was helemaal zuiver, maar evengoed leeggeklopt (er zit geen sensor die daardoor moeilijk gaat doen). Kat en de rest van de uitlaat is prima, en zelfs met de uitlaat afgekoppeld blijft de turbo-druk laag. Inlaat niet verstopt, filter goed, en zonder filter blijft de flow te laag. Het circuit van aan turbo tot inlaatspruitstuk vertoont geen lekkage of verstopping, rooktest en druktest prima. Asje van de turbo loopt mooi los, zonder enige speling. Mechanische wastegate blijft onder spanning, bij op druk zetten gaat ie mooi open en dicht. De auto start prima, draait goed, rookt niet op eender welk toerental, maar trekt totaal niet op, na lang aandringen op hogere toeren, haalt ie normale snelheden, zonder enige foutmelding of storingslampje. Bij het openzetten van de aansluiting op de inlaatcollector, dus zonder enige inmenging van turbo, trekt ie zelfs beter, dus louter atmosferisch. Er komt intussen wel behoorlijk overdruk uit het carter vandaan, de carterontluchting moet hard werken, en door de beperkte luchtflow lukt dat niet altijd even goed. 

Wat zie ik over het hoofd?

Gemeten

Map 96 kPa Maf 8,32 gm/s Pressure op wastegate slang 0,1-0,2 bar onder belasting op hogere toeren, in vrijloop gewoon niks geen druk.

Foutcodes

Nihil

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen