Toyota Aygo slaat niet aan/valt uit tijdens rijden

Toyota
Merk
Toyota
Model
Aygo
Type
TYPE B1
Uitvoering
-
Bouwjaar
2016
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
241
Gepost: 16-02-2023 17:13
Professional

ProfileZZ


Anders/Overig

Lid sinds: 21-12-2021
2 bijdragen

Er staat bij ons een Toyota Aygo die uitgevallen is tijdens het rijden en weggesleept is naar een anwb station waar ze de auto niet aan de praat kregen wel starten niet aanslaan.. De klant heeft de auto hiernaartoe laten transporteren. De fouten stonden in het abs en het instrumentenpaneel dat er geen communicatie is , Foutcode U0100. als het contact ingeschakeld word dan gaat het motorlampje niet branden en komt er op de motor ecu geen spanning op de pinnen B9,B2, en B7. Op de pennen  b15 en B37 komt er wel 12.5v . ( motor ecu is dan niet uit te lezen/overige computers wel  ) 

De pinnen b9,b2,b7 worden aangestuurd voorzien van spanning van het hoofdrelais die zit verwerkt in de zekeringkast onder het stuur thv de obd stekker. 

De zekeringskast onder het stuur thv de obd stekker is vervangen door een nieuw exemplaar. 

De auto slaat nu af en toe aan als het motorlampje gaat branden en er kan mee gereden worden, maar als je de auto weer opnieuw wilt starten dan word niet altijd de motor ecu ingeschakeld, motorlampje blijft dan ook uit als je het contact aanzet. 

Heeft iemand een idee/ervaring met dit probleem ? 

Gemeten

b15 12.5v b37 12.5v b9 0v b2 0v b1 0v

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

U0100 geen communicatie

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.