toyota corolla zonder vermogen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Toyota
Merk
Toyota
Model
Corolla
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000
Brandstof
Benzine
Reacties
18
Bekeken
1925
Gepost: 28-09-2010 23:40
Professional

rick

Directeur / eigenaar
Garage van Diepen
Universeel

Lid sinds: 03-01-2008
58 bijdragen

 beste collega's

 

ik ben bezig met een corolla uit 2000, 1.6 vvti.

het probleem dat ik heb is dat de auto geen vermogen heeft, zodra het gaspedaal word in gedrukt smoort de motor als het ware en is het net of juist de gasklep word dicht gezet. stationair en bij gematigde belasting loopt ie prima. wanneer er heel rustig gas word gegeven komt de motor wel optoeren (bij stilstand in de werkplaats). Er zijn geen foutcodes aanwezig en geen afwijkende meetwaarden!

wat ook op viel is dat er geen toerental aanwezig is op het dashboard. nu licht het voor de hand om de krukassensor te verdenken als de gezamelijke veroorzaker van de problemen. echter, via de meetwaarden uit de computer is er een toerental uit te lezen, en wanner de krukassensor word losgekoppeld valt de motor uit. (en foutcode) dus ik vermoed dat dit los staat van elkaar.

nokkenassensor? de ontsteekvervroeging werkt wel goed. en geen fouten.

nokkenasverstelling? magneetklep werkt wel wanneer ik deze met de hand aanstuur. maar tijdens draaiende motor merk ik geen activatie. ook niet wanner ik de stekker er aftrek. voor de zekerheid heb ik de klep schoongemaakt.

distro? is een kettingsysteem.

 

heeft een van jullie een heldere ingeving of een goede tip??

alvast bedankt,

 

groetjes, rick

Uitgelezen met

KTS

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken