Als airco ingeschakeld wordt telkens in korte intervallen van ca 10 seconden de compressor ingeschakeld en uitgeschakeld

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Toyota
Merk
Toyota
Model
Picnic
Type
TYPE XM10
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
6184
Gepost: 10-06-2008 21:47
Professional

bru

Lid sinds: 05-06-2008
3 bijdragen

Als de airo aanstaat dan is het in en uitschakelen van de compressor erg goed voelbaar aan het afnemen van het motorvermogen, waardoor de auto wat schokkering gaat rijden met name bij lage snelheid. Ook als de motor stationair draait zakt het toerental wel ca met 500 omw/min in korte intervallen van ca 10-15 seconden. Dit gebeurt onregelmatig. Is dit een normaal verschijnsel of trekt de compressor teveel vermogen door dat deze om de een of andere reden te veel weerstand heeft?

Mijn Toyota dealer heeft al eens eerder gecheckt of de airco voldoende was gevuld en heeft deze als dat nodig was ook bijgevuld. Ik vond zelf dat het verschijnsel daardoor niet verdween. Nog steeds was het inschakelen erg goed voelbaar en ook behoorlijk frequent ( binnen de minuut meerdere malen in en uitschakelen van compressor.

Bij mijn andere auto (Ford Focus 1999) is het inschakelen van de compressor nauwelijks voelbaar.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.