automaat schakelt niet.

Toyota
Merk
Toyota
Model
Yaris
Type
TYPE P9
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
313
Gepost: 09-02-2023 19:54
Professional

Medard

zaakvoerder
Garage Medard
Universeel

Lid sinds: 17-09-2013
147 bijdragen

Beste.

We hebben hier een toyota yaris waarvan de semi automaat niet meer schakelt, hij is al rijdend in neutraal gekomen en sinds dien schakelt hij niet meer.

er zit een blijvende foutmelding in p0900 koppeling bedieningscircuit en bij eerste maal uitlezen zat er ook U0100 als foutmelding in maar er was geen omschrijving van foutcode bij enkel de melding raadpleeg de oem reparatie voor informatie. bij foutcode's wissen kwam enkel de p0900 terug.

we hebben de koppelingsmotor manueel aangestuurd en deze werkt nog de koppeling word ingeduwd en als we de polen draaien komt de duw stift terug. 

Als we het meetwaardenblok bekijken dan zie ik een reactie van de potentiometer van de koppelingsstand.

Wat er ons opvalt wanneer we de schakelpook veranderen van stand dat de pook altijd in neutraal blijft staan zowel in het dashbord als in het meetwaardenblok, hij begint wel te knipperen in het dashbord en begint ook te piepen maar blijft in neutraal staan. dit is zowel in vooruit als achteruit als in het manueel opschakelen.

we hebben geprobeerd om via onze testkast om zo de versnelling te schakelen maar hij weigert.

Men vraag is nu komt dit door de koppelingspositiesensor of is er iets anders aan de hand.

M.V.G. koen garage medard

Gemeten

we hebben de bedrading gecontroleerd op draadbreuken tot waar dat het mogelijk was de ecu voor de koppeling zit onder het dashbord en is niet bereikbaar zonder demontage dashbord.

Uitgelezen met

snapon

Foutcodes

P0900 koppeling bedieningscircuit u0100 geen informatie over foutcode

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.