stotteren/inhouden

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Toyota
Merk
Toyota
Model
Yaris
Type
TYPE P1
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999/8
Brandstof
Benzine
Reacties
19
Bekeken
7218
Gepost: 26-07-2012 12:02
Professional

peterz23

1ste autotechnicus

Lid sinds: 24-11-2009
50 bijdragen

wij hebben hier een yaris met het volgende probleem

als je op de snelweg rijd rond de 120 km per uur dan begint de auto na ongeveer 5 tot 10 kilometer fftjes in te houden (stotteren) dit duurt dan ongeveer 2 seconden en dan is het weer normaal. de ene keer is het erger dan de andere keer.

wij hebben inmiddels vervangen :

lambdasonde voor en na de kat

4 bougies

compleet gasklephuis

luchtmassameter

 

wat mij nou laatst opviel was dat computer geen snelheidssignaal krijgt. en bij toyota kwam deze storing ook naar boven P0500 wagensnelheidssensor storing in circuit. ik heb toen een diagnose beschrijving meegekregen van de dealer. snelheidssensor geeft een bloksignaal naar instrumentatie en instrumentatie geeft weer een bloksignaal naar motormanagement. ik krijg netjes een signaal van de snelheidssensor naar instrumentenpaneel. maar dus geen signaal van instrumentatie naar motormanagement. 

nu hebben we instrumentenpaneel vervangen maar krijg dus nog steeds geen signaal....

nu is mijn vraag of dit dus zoiezo iets met mijn probleem heeft te maken (inhouden/stotteren) en wat het dus eventueel nog meer kan zijn

 

ook kwam ik er dus achter na vervangen instrumentatie dat ze met airbaglampje hebben gerotzooid.  deze is doorgelusd.

ik heb hier 3 foutcodes die ik niet gewist krijg naar storing op airbag bestuurderszijde airbag passagierszijde en gordelspanner l.v.

airbag passagierszijde is weg!!!!!!!!! (dus waarschijnlijk auto een keer schade gehad. en dus niet volledig gerepareerd........

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken