P0302 bij stationair toerental

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Merk
USA Cars
Model
Hummer H3
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/1
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
660
Gepost: 27-11-2018 14:45
Professional

HENKJCS

Diagnosetechnicus
JCS Service
Universeel

Lid sinds: 07-10-2015
156 bijdragen

Het betreft hier een Hummer H3 met een 5 cilinder motor.

Klacht van de klant: bij stoplicht neigt de motor uit te vallen. Loopt dan erg laag stationair en uit eindelijk gaat het motormanagement lampje knipperen en bij uitlezen P0302(misfire cilinder 2). de motor loopt dan ook daadwerkelijk op 4 cilinders. Deze klacht komt alleen voor bij warme motor. Bij opwarmen motor loopt de motor natuurlijk iets hoger stationair. Als de storing zich voordoet, laag en een beetje ruig lopen, en we geven dan gas zijn de symptomen verdwenen. Ook tijdens rijden merk je niks en komt de storing niet terug.

Aan de fuel-trims is niks bijzonders te zien blijven netjes rond de -2 a 3% en + 2 a 3% hangen.

Het volgende hebben wij gedaan: bougies en bobine gewisseld, injector gewisseld, gasklep schoongemaakt, maf sensor gereinigd, map sensor getest, getest op vacuum lek met rookmachine en compressie gemeten dit is allemaal in orde. Ook de waarde van de temperatuur van de motor komt overeen met wat ik in de data zie.

Ben het spoor nu een beetje bijster want de symptomen zeggen mij valse lucht. Maar dan moet het specifiek op cilinder 2 zijn. Remmenreiniger en de smoketest wijzen niks uit.

Ook lijkt het erop de het motormanagement cilinder 2 op een gegeven moment uitschakelt want dan kan je gas geven maar dan blijft hij op 4 cilinders lopen en verbetert de situatie niet.

Gemeten

Zie verhaal hier boven. Meer onderdelen van cilinder gewisseld dan gemeten.

Uitgelezen met

Snap-On

Foutcodes

P0302

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen