Volkswagen T5 174 PK Startprobleem nieuwe motor

Volkswagen
Merk / model / type
Volkswagen 5 T5
Bouwjaar
2004/4
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Elektronica
Motor
Starten / niet aanslaan

Aantal reacties: 7
Aantal maal bekeken: 292

Gepost: 13-03-2019 18:01
Professional

Berry0413


Anders/Overig

Lid sinds: 24-09-2018
13 bijdragen

Hallo allemaal,

Hebben op dit moment een VW T5 in de werkplaats staan met een raar probleem. Wij hebben in deze bus een revisie motor ingezet, onderblok, cilinderkop, verstuivers, turbo allemaal nieuw. 

De bus start met de ''motor temp. sensor'' een halve seconden en slaat direct af. Met de stekker er af vertoont hij het zelfde probleem. 

Wanneer wij een kleine weerstand tussen deze stekker zetten, start de bus perfect en loopt ook goed!? (maar dan krijg je niet te zien hoe warm de motor is op de cockpit)

Deze sensor zit wanneer je de neus van de bus demonteerd goed verstopt in de blok vooraan. 

Nou geeft de bus absoluut geen foutcodes aan, heb met meerdere uitlees apperaten getest.

We hebben de timing van de motor goed staan, verstuivers zijn goed afgesteld, motor ECU is al een keer vervangen, nieuwe kabelboom gemonteerd. Motor temp sensor is al nieuw orgineel vw onderdeel.

Iemand enig idee waar we verder kunnen kijken? Kan het zijn dat de injectie hoeveelheid verhoogd kan/moet worden tijdens het starten?

Uitgelezen met

maxisys bt906

Foutcodes

Geen foutcodes

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.