Caddy slaat niet aan met koude motor.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk / model / type
Volkswagen Caddy Caddy
Bouwjaar
2012/5
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Brandstof(systeem)
Elektronica
Motor
Starten / niet aanslaan

Aantal reacties: 15
Aantal maal bekeken: 771

Gepost: 26-09-2018 22:49
Professional

Rozon


Universeel

Lid sinds: 21-08-2014
24 bijdragen

goede avond,

We hebben een caddy 2.0 TDI  binnen gekregen die met koude motor bijna niet aan slaat. We zijn bekent met de start probleem van de pompverstuiver motoren, maar dit is een Common Rail!  Omdat het start toerental erg laag was hebben we de accu, voeding en massa van de startmotor gecontroleerd en de startmotor laten repareren.

Het starttoerental is nu hoger maar de motor slaat nog steeds niet aan Bij koude motor. Als ik de  motor temperatuursensor los trek slaat de motor meteen aan. De "Oude" pompverstuiver motor deed dit ook Bij een te laag start toerental. We hebben de temperatuursensor gecontroleerd en die is in orde. Ook de brandstof raildruk  gaat meteen naar 280/300 bar. Het start toerental zit rond 185 t/m. Nog steeds niet erg hoog. Weet iemand wat dit minimal moet zijn??

Ik heb de motor ecu uit gelezen en de enige fout die er in zit is een fout op de koudenmiddel circulatiepomp 2. P261A00.lijkt me niet dat de motor daardoor zo slecht aan slaat.

Misschien iemand dit probleem eerder mee gemaakt?

Gemeten

Start toerental +/- 185 t/m Raildruk 280/300bar Temperatuur motor ok.

Uitgelezen met

KTS en VCDS

Foutcodes

P261A00

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.