dieseltank onder benzineauto

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk / model / type
Volkswagen Caddy Caddy
Bouwjaar
2007/6
Brandstof
Hybride
Onderwerpen
Brandstof(systeem)

Aantal reacties: 4
Aantal maal bekeken: 386

Gepost: 13-03-2018 16:59
Professional

edjefel

eigenaar
DFG Automotive
Universeel

Lid sinds: 25-04-2015
47 bijdragen

geachte collega's

ik heb het verzoek gekregen om een caddy cng om te bouwen naar volledig benzine. een caddy cng heeft 4 bommen onder de auto hangen en een 10lt benzinetankje.

voordat ik alles eronderweg heb gehaald heb ik alle gas stekkers losgemaakt, van de tanks, de regelaar en de injectoren, gestart en hij loopt prima op benzine, geeft alleen een aantal storingen aan, met het gas gebeuren, maar dat stoort hem verder niet.

een benzinetank is echter niet te vinden, dus hebben we besloten om er een dieseltank onder te bouwen, echter wel met de brandstofpomp van een benzine (golf 4).

hij loopt, maar geeft in de display aan: please refill with petrol. als ik ga proefrijden houdt hij er na een paar minuten mee op, kan de auto gelijk weer starten en wederom een paar minuten rijden. ik heb het vermoeden dat de pomp wordt uitgeschakeld omdat hij denkt, een verkeerde brandstof te hebben, maar hoe weet hij dat, of waarom denkt hij dat? het enige wat nog relateert aan de dieseltank is de drijver, maar die werkt wel.

waarom ombouwen naar volledig benzine? om het aantrekkelijk te maken voor de particuliere markt.

heeft iemand een idee?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.