Ervaring / mening reinigers roetfilter

Volkswagen
Merk / model / type
Volkswagen Caddy Caddy
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Roetfilters

Aantal reacties: 12
Aantal maal bekeken: 399

Gepost: 28-11-2018 09:14
Topmonteur

Matronix

Diagnosetechnicus
HSM Autoservice

Lid sinds: 04-05-2014
2602 bijdragen

Lopen laatste tijd vrij vaak tegen roetfilter problemen aan. Diverse auto's nu ook weer staan waarvan roetfilter te vol is geraakt en deze niet meer wil regenereren . Caddy welke op 100,6% staat bijv. en een BMW 118D en zo zijn er nog een aantal. Problemen natuurlijk trekken, drukfouten, etc. Oorzaken vaak kapotte gloeiers, EGR, etc. Oorzaken vallen op te lossen, regeneratie na die tijd niet in alle gevallen meer mogelijk (ook geforceerd niet).

Vraag: wat zijn de ervaringen met de DPF cleaning sets waarbij je via het drukverschil systeem vloeistof inspuit, auto opwarmt, laat inwerken en dan leegrijdt, waarna we opnieuw moeten kunnen regenereren. 

Wil hier best eens mee aan de gang, maar als het een kansloos systeem is kan je als monteur beter je tijd besteden aan loshalen, insturen ter reiniging en terugmonteren (?)

 

redactie: ik had gekozen voor een 'niet voortuig gerelateerde vraag' maar moet toch gegevens invullen... ?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.