hikt bij lage snelheid

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Caddy
Type
Caddy
Uitvoering
-
Bouwjaar
2015
Brandstof
Diesel
Reacties
0
Bekeken
220
Gepost: 16-11-2021 08:37
Professional

Cornediagnose

After sales manager
Van Steenis auto's
Anders/Overig

Lid sinds: 16-05-2018
9 bijdragen

Goedendag,

Wij hebben een caddy met al een tijdje een probleem.

Bij koude start ongeveer tussen 30/60 graden motortemperatuur tussen 30/80km/u hikt deze auto ongeveer tot maximaal 3x toe. Het lijkt net of de motor 1seconde uitvalt. Foutcodes uitgelezen:  krukaspositiesensor geen signaal p0322, dus uiteraard krukassensor vervangen. probleem helaas niet verholpen, en ben ik een tijdje er mee gaan rijden met data aan, in de data van krukaspositie gebeurt er niets tijdens het hikken. code komt ook niet direct terug na het probleem, aleen na veel voorkomend. helaas is het allemaal lastig te meten want het komt niet vaak voor. allereerst was er een bosch/of hella sensor gemonteerd, en later vervangen door een originele. dit mocht allemaal niet helpen, ook gelijk de opnemer gecontroleerd met een camera. Hier ook niets waargenomen. software update uitgevoerd, en een bypass draad van krukas sensor-motor ecu gelegd. + distributie riem vervangen i.v.m. waterpomp lager defect dus timing is ook correct.

ook is er een tijdje rondgereden met losgekoppelde ADAS, omdat we dachten dat het hier misschien aan lag, maar het hikken was nog niet over.

+- 1 jaar geleden een andere storing gehad heel soms sprong er op display koelvloeistofpeil controleren, toen er achter gekomen dat 1seconde motortemp naar 150graden springt in data. uiteindelijk een bypass gelegd van motortemp sensor naar motor ecu en dit was hier mee verholpen. Vandaar ook gelijk een bypass gelegd van krukas sensor want dit leek een soortgelijk probleem/symptonen.

Iemand dit misschien al vaker gehad? 

Gemeten

timing,krukassensor vervangen, software update, data

Uitgelezen met

bosch kts/snapon modis ultra

Foutcodes

P032200 krukaspositiesensor geen signaal