Slaat aan, stotterd en slaat weer af.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Caddy
Type
Caddy
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004/11
Brandstof
Diesel
Reacties
3
Bekeken
2678
Gepost: 14-05-2014 12:30
Professional

keesvervoort

Eigenaar universeel autobedrijf

Lid sinds: 25-11-2007
92 bijdragen

 We zijn hier al enige tijd bezig met een probleem caddy. Een maand of 4 geleden begon het. Auto goed rijdend weggezet, na starten van de auto begint deze flink te stotteren, alsof deze op 2 of 3 cilinders loopt, en slaat ook af. gas geven gaat wel, maar afslaan doet hij toch.  

Na uitlezen geeft deze altijd storing P0322 krukaspositie geen signaal. Na diagnose ontdekt dat er olie bij de dieselfilter zat. Hierop de brandstof/vacuumpomp aan de cilinderkop vervangen en een nieuwe brandstoffilter gemonteerd. Auto is hierna ca 3 maanden goed geweest. Vorige week begon het weer. Uiteraard weer op olie gecontroleerd, geen aanwezig zoals eerst. 

Als je de auto meerdere malen start en gas probeert te geven, gaat deze op een gegeven moment in noodloop, en is er weer mee te rijden. Na wissen van de storing is hij weer gewoon goed, en kan hij goed weer een week goed blijven, maar soms ook binnen een dag alweer fout.

Nu de krukassensor vervangen en de nokkenassensor. Storing blijft terugkomen. Probleem is, dat telkens als de auto hier komt, de storing alweer weg is. Dus we krijgen geen kans om te meten. nu al 2 dagen de auto regelmatig aan het starten, maar nu blijft hij uiteraard weer goed..

Iemand zo enig idee wat we nog kunnen doen???

 

 

 

 

 

Uitgelezen met

KTS

Foutcodes

P0322

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen