Crafter 35 2.0 in noodlop

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Crafter
Type
Crafter
Uitvoering
35 2.0 TDI L2H2
Bouwjaar
2011
Brandstof
Diesel
Reacties
12
Bekeken
753
Gepost: 04-08-2021 09:45
Professional

chef25

Chef werkplaats
Anders/Overig

Lid sinds: 19-12-2019
20 bijdragen

Beste,

Ik heb een probleem met een crafter.

De crafter gaat in zijn noodloop en het motor management lampje brand de gloeispiraal knippert en het roetfilter lampje brand, daarbij heb je amper vermogen en is het geen fijn rijden. Na de crafter te hebben uitgelezen kreeg ik de volgende foutcodes: P2463 partikelfilter beperking roetverzadiging cilinderij 1, P0299 Laaddrukregeling regelgrens overschrijden, P0105 Sensor inlaatspruitstukdruk voedingsspanning,  P2563 positiesensor voor laaddrukregelaar onaanemelijk signaal.

Ik had mijn Grossier gebeld voor een nieuwe roetfilter maar naar 3 verschillene immitatie modellen te hebben gehad was dit nog steeds niet het zelfde model roetfilter. We zouden deze alleen via de dealer kunnen verkrijgen met een prijs van 2200 euro ex. Dit vond ik een erg duur aangezien de bus voor een dagbesteding wordt gebruikt en hiervoor vrijwillgers ingezet worden om de oudere een leuk dagje te bezorgen..Hierna ben ik eerst de druksensor gaan vervangen maar dit maakt niks uit jammer genoeg. Daarna hebben we de roetfilter opgestuurde en schoon laten maken/reinigen bij Top cats. Nadat de roetfilter weer schoon was gemaakt hebben we deze terug gemonteerd  en daarna waren alles storingen weer als van ouds. Echter na een week ging het gloeispiraal lampje weer knipperen e neen week later na ongeveer 800KM te hebben gereden zijn we weer terug bij het begin. en branden alle lampjes weer en is de crafter weer terug in de noodloop.

Kan iemand mij uitleggen wat ik moet doen of waar het probleem zou kunnen zitten? 

 

Alvast bedankt.

groeten Mitchel

Gemeten

Roetfilter opengemaak en schoongebrand

Uitgelezen met

autel maxisys 906bt

Foutcodes

P2463 P0299 P0105 P2563

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.