niet rond lopen / carter druk

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Crafter
Type
Crafter
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010
Brandstof
Diesel
Reacties
3
Bekeken
480
Gepost: 11-06-2020 22:22
Professional

wkhoek

Directeur / eigenaar
Universeel

Lid sinds: 20-09-2015
326 bijdragen

Ivm olielekkage kwam deze Crafter met CEB motor bij ons binnen. Dit is gelokaliseerd en wordt een aardig klusje (carterpakking is van buitenaf dichtgesmeerd en oliepomp lekt).

Maar bij de controle blijkt ook dat de motor niet echt mooi rond loopt, 1 cilinder doet niet echt lekker mee zou je zeggen.

Ook is er wel wat carterdruk en ik zou haast zeggen dat als de vuldop los erop ligt, dat je bij 1 van de 5 arbeidsslagen deze ziet bewegen. 

Zijn er gekende problemen met deze motoren? Ik wil graag voorkomen dat de eigenaar een tijdje na de forse reparatie alsnog een andere motor kan gaan aanschaffen.

Computer is uitgelezen (geeft een fout op de NOx P20EE  NOx catalysatorefficiëntie beneden drempelwaarde). Ook de correctie waardes gecontroleerd:

-cil1 = -0.73mg/H 
-cil2 = +0.12mg/H
-cil3 = -0.09mg/H
-cil4 = -0.49mg/H
-cil5 = +1.15mg/H

dus hier is ook best wel wat afwijking.

Iemand met ervaring? ik heb een geprobeerd een film te maken waarop de motor draaiend te zien is. Wellicht helpt dit voor de beeldvorming.

https://www.youtube.com/watch?v=A_pSvBbUQFc

 

 

Gemeten

-complete voertuigscan -correctiewaardes injectoren -Filmpje geupload -olielekkage gelokaliseerd

Uitgelezen met

autocom

Foutcodes

P20EE NOx catalysatorefficiëntie beneden drempelwaarde (niet relevant voor de gestelde vraag lijkt me)

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.