P261A00

Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Crafter
Type
Crafter
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012
Brandstof
Diesel
Reacties
8
Bekeken
428
Gepost: 25-08-2023 15:46
Professional

HENKJCS

Diagnosetechnicus
JCS Service
Universeel

Lid sinds: 07-10-2015
156 bijdragen

Motorlampje gaat branden en gloeilampje gaat knipperen bij (meestal) koude start na +1 uur rijden. Crafter staat dan ook in noodloop. Bij uitlezen geeft de Crafter de volgende foutcode; P261A00 - Sporadische - waterpomp 2 onderbreking. De waterpomp (V400) bij radiateur werkt dan ook echt NIET. Na 1 keer herstarten werkt de waterpomp weer en staat de auto ook niet meer in noodloop.

Voeding en massa belast gecontroleerd en is in orde. Signaal van de waterpomp gecontroleerd en is in orde. TSB's gevolgd; aansturing op de omloopklep (N387) elektrisch en vaccuum gecontroleerd en is in orde. Daarna de waterpomp (V400) en Y-thermostaat boven versnellingsbak vervangen volgens TSB. 

Na testen Crafter in orde bevonden en meegegeven aan klant. Klant heeft 4 uur gereden met de Crafter en de andere dag heeft hij exact dezelfde problemen bij de koude start zoals beschreven in de eerste alinea.

Volgens klant is de EGR-koeler ruim (20.000km) geleden vervangen. Ik heb gezien dat er een TSB is waar het volgende staat omschreven; SOFTWARE UPDATE AFTER REPLACING EGR COOLER; Improved control of auxiliary cooling pump.

Iemand nog ervaring/tips met deze foutcode of TSB's?

Gemeten

Voeding en massa belast gemeten. Signaal bij waterpomp en bij motor ecu gecontroleerd.

Uitgelezen met

Autel, VCDS

Foutcodes

P261A00 - Sporadische - waterpomp 2 onderbreking

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.