Bijgeluid versn.bak

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf V - Plus
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/10
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
3036
Gepost: 10-07-2013 14:18
Professional

schalk

Lid sinds: 03-01-2008
65 bijdragen

 Hallo,

Enige tijd geleden heb ik een topic geplaats betreffende bijgeluiden uit een VW Golf 6-bak.

Deze heb ik afgesloten met de mededeling dat de eigenaar het resterende geluid ( na olie vervanging) aanvaardbaar vond. Kort hierna kwam het geluid weer terug en zelfs nog iets duidelijker hoorbaar. Een door de eigenaar geraadpleegde dealer concludeerde dat de geluiden inderdaad uit de bak kwamen ( zoals wij al wisten) en dat de lagers op de price-as waarschijnlijk de oorzaak waren ( wegens het feit dat het geluid in alle versnellingen aanwezig was ) Hierop is de bak gedemonteerd en hoewel er geen afwijkingen zichtbaar waren zijn de price-as lagers wel vervangen ( waren speciaal besteld en konden niet meer terug ) Alle tandflanken zijn nauwkeurig bekeken en hierop hebben we geen afwijkingen kunnen ontdekken.

Deze operatie heeft geen resultaat gehad en de eigenaar is niet blij ( moest toch behoorlijk wat afrekenen )

Het geluid is inmiddels wat duidelijker geworden en kan het best worden omschreven als een ratelend tandwielgeluid. Als de versnellingspook met draaiende motor en koppeling omhoog zachtjes tegen de verschillende versnellingen wordt geduwd, zonder uiteraard echt in te schakelen, veranderd het geluid nauwelijks. Te veel ruimte lijkt ook niet aannemelijk( maar wie weet? ) omdat het geluid bij belasting niet minder wordt, terwijl bij belasting een eventueel teveel aanspeling eruit gedrukt zou moeten worden. 

Het lijkt wel alsof de motor ook op toeren oneenparig blijft lopen waardoor klapperen van tandwielen kan ontstaan. Alleen loopt de motor gewoon heel netjes, alleen een beetje rauw.

De modellen hierna hebben voorzover mij bekend een ander type koppeling. Is iemand op de hoogte of dit misschien juist vanwege het bijgeluid is gedaan. ( De dealer zegt van niets te weten)

Wie o wie weet iets of kent iemand met meer dan gemiddelde kennis van de 6-bak van VW ??

 

Gemeten

Nvt Overige lagers en alle tandflanken gecontroleerd

Uitgelezen met

nvt

Foutcodes

nvt

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken