Bonken van 2 naar 3 warme toestand, code vrij

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf V - Plus
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005/2
Brandstof
Benzine
Reacties
21
Bekeken
840
Gepost: 22-11-2018 16:14
Topmonteur

Matronix

Diagnosetechnicus
HSM Autoservice

Lid sinds: 04-05-2014
3740 bijdragen

Deze automaatbak van een sportieve TSI schokt na goed warmrijden van de 2e naar de 3e versnelling. Daarna merk je vrijwel niet eens dat hij van 3 naar 4 en 5 gaat, bij de 6e versnelling een klein 'burpje'. Alleen bij opschakelen gemerkt

 

Historie: handelaar heeft hem van een consument gekocht. Auto schokte warm vreselijk volgens de handelaar. Er is onlangs 'nog olie bijgevuld' door de consument.... zelf dan ook als eerste peil gecontroleerd op 35-45 graden en lopende motor en daarbij 2 liter afgetapt. Nu bonkt hij dus alleen nog echt hard van 2 naar 3. Olie was wel mooi schoon en 'rood' en geurt naar het aanvul flesje wat hier ook staat.

 

Mijn vraag: hoe diagnotiseer ik met de beperkte waarden van deze bakken wat er mis gaat. Of dit klepgericht is (zal zo eens rijden met ampere waarden er bij op VCDS, deze zijn koud wel goed, kan warm een open circuit worden) of waar verder op te letten. Had ook even met ZF gebeld en probeer eigenlijk vooral extra info te vergaren hoe dit soort problemen goed en zeker te diagnotiseren.

Auto heeft motorische storing. Hiervoor is een andere EGR onderweg en een sensor voor remdruk bekrachtiging (vacuum controle). Kan de EGR nog veel invloed uitoefenen, begreep wel dat motor problemen meer kunnen doen dan je zou verwachten

Gemeten

via VCDS alle waarden gecontroleerd, lijkt verkeerd, alleen goed hete situatie nogmaals controleren

Uitgelezen met

VCDS

Foutcodes

geen

Bijgewerkt door Matronix op 22-11-2018 16:21
Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen