Climatronic firmware update

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
1752
Gepost: 31-10-2010 23:10
Topmonteur

foklop


Universeel

Lid sinds: 20-11-2007
3800 bijdragen

Er gaat een gerucht dat de VAG dealers een update van het climatronic regelapparaat uitvoeren die moet voorkomen dat een nieuw gemonteerde compressor met externe regeling weer kapot loopt.

Probleem van deze compressoren is dat ze vaak stuk lopen. Systeem zit dan ook helemaal vol met gruis en dient grondig gespoeld te worden.

Nu schijnt de firmware update een aanpassing te doen in de "eco stand". In plaats van een aansturing van 3% van de regelklep in de compressor, gaat de aansturing naar 6%. Dit om een betere smering van de compressor te waarborgen.

Ik ben al een tijdje bezig om te achterhalen of dit slechts een gerucht is of toch op waarheid berust. De dealer bij ons in de buurt weet het niet.

 

De softwarestand van regelapparaat 1K0 820 047 wordt hier van 1212 naar 1313 gebracht.

Wie weet het antwoord? Of houd VAG dit liever binnen de eigen organisatie in verband met een overkill aan coulance gevallen?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken