Distributiedeksel verschillen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf V - Plus
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/2
Brandstof
Benzine
Reacties
18
Bekeken
576
Gepost: 11-12-2019 12:16
Topmonteur

Matronix

Diagnosetechnicus
HSM Autoservice

Lid sinds: 04-05-2014
3740 bijdragen

Heb hier een CAXA 1.4 TSI uit 2008 (Golf 5) waarvan een boutje van oliezeef van carter ontluchting los is gelopen... combinatie met rek op ketting en mooi stukje uit huis distributiedeksel geslagen

 

Loopt verder nog goed wat ik begrijp van het bedrijf waar hij staat (hadden hem al op de brug, niet zelf horen lopen en neem het risico niet ivm stukjes deksel naar binnen gevallen) ... dus blijkbaar knap geluk gehad.

 

Wil nu andere deksel monteren maar type nergens te vinden, alleen nieuw, wordt onnodig duur (500-600 ex deksel en dan nog nieuwe set ketting/versteller/tandwielen). Code deksel is 03C109210AL . Nu heb ik hier geen ervaring mee, als ik andere typen er bij pak van een 1.4TSI lijken ze exact gelijk, maar ben gewaarschuwd dat ze zeker wel iets verschillen en niet uitwisselbaar zijn. Kan hem ook nergens omnummeren. Wil geen risico lopen, is er iemand met ervaring op dit vlak?

 

Ben nu niet bij de auto, vandaar chassisnummer niet bekend

Gemeten

nvt

Downloads (1)

  • golf-5-tsi-distdeksel.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen