Foutmelding Gasklep gebrekkige communicatie

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf V - Plus
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006
Brandstof
Diesel
Reacties
8
Bekeken
3950
Gepost: 20-10-2009 20:10
Professional

Autototaal

Diagnosetechnicus
Jan Doornenbal / Auto Totaal Houten
Universeel

Lid sinds: 21-11-2007
1189 bijdragen
Collega's,

Wij hebben hier een VW Golf 2.0 TDI uit 2006 staan die de foutmelding  'Gasklep Gebrekkige communicatie' (Bosch KTS) geeft. De gasklep en EGR klep zijn al vervangen. Ook heb ik naar de zekeringen gekeken naast de accu, maar die zijn ook goed. De stekker en bedrading van en naar de gasklep zien er ook goed uit.

Het vreemde is dat wanneer de storing wordt gewist, je met de auto kunt rijden zonder dat de storing optreed. Echter wanneer de auto na 30 minuten weer wordt gestart, komt direct te foutmelding.

Met rijden merk je niets, vermogen is goed en ook slaat de auto netjes af wanneer je het contact uit zet (dan hoort de klep te smoren). Wanneer je de gasklep aanstuurt via de KTS, dan slaat de auto direct af. Ook dat is volgens mij zoals het hoort. Verder zie ik geen afwijkende waardes als ik deze bekijk met de KTS.

Iemand nog een idee?

Groet,

Jan
Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen