Golf 4 V6 4motion vermogen verlies slecht starten

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf IV
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999/11
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
615
Gepost: 10-02-2017 00:20
Professional

Mudbull

Autotechnicus
Universeel

Lid sinds: 29-12-2013
21 bijdragen

Goedendag medemonteurs,

Al een paar dagen bezig aan een golf 4 V6. Auto komt binnen met slecht aanslaan als die warm is en weinig vermogen vergeleken met een soortgelijke golf.

Auto uitgelezen en toen kwam de code P1530 Nokkenas, verstelling. Korsluiting met massa.

En de code p1515 klep inlaatspruitstuk (n156) korsluiting met massa.

Even informatie opgevraagd bij een bevriende vw garage. Waarop we als antwoord kregen vervang de nokkenassensor want die zorgen vaker voor problemen. Nokkenas sensor vervangen. Zelfde codes geen verandering. Nokkenassteller met sensor kunnen regelen. Ook vervangen nog steeds dezelfde codes. Massa gemeten bij de sensor van de nokkenasverstelling. Kwam een hoge weerstand uit 157,0 ohm. Tijdelijke massa aangelegd weerstand 0,005 ohm, nog steeds geen verschil. Als de auto koud is perfect starten. Warme start alleen aan te krijgen met een startbooster. Kan het zijn dat de nokkenasversteller ingeleerd moet worden. Of zie ik wat vreselijks ergs over het hoofd. Heeft iemand dit wel is eerder meegemaakt. Ketting is nog niet vervangen.

Alvast bedankt, Gr Yannic

Uitgelezen met

Snap on modis edge

Foutcodes

P1530, P1515

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Registreren