Motor loopt bokkerig, geen vol vermogen, div codes

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf V - Plus
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
331
Gepost: 13-01-2023 16:13
Professional

Hado45

Eigenaar
Universeel

Lid sinds: 03-08-2012
153 bijdragen

Beste mensen,

we hebben deze Golf Cross binnengekregen. Motor loopt bokkerig en echt vermogen vragen van de motor gaat meteen mis(wordt afgekapt door de motor). 

Met uitlezen staan er deze 3 fouten in:

00051 Turbo Charger Bypass valve control circuit (deze fout komt na het wissen meteen terug, ook al heeft de motor niet gelopen

12296 Camshaft position sensor G40, signal outside tolerance; Deze fout komt er vrij snel in na het starten van de motor. Ik denk aan kettingrek en reden van bokkering lopen. Maar ratelen doet ie niet.

08851 Fuel pressure regulator 2 performance; Deze fout komt na een proefrit erin; Deze fout ken ik niet

Zo te zien is dit een motor met turbo en compressor. Ik heb het idee als ik vermogen vraag met rijden dat ik een heel licht sissend geluid waar kan nemen vanuit de motorruimte. 

Ik ken deze motor totaal niet. Is dat geluid normaal? En met de eerste foutcode wat bedoelt men nu met Turbo Charger? Turbo of compressor(charger)? Want is het wijs om naar de eerste fout die erin komt te kijken? De ene fout kan een gevolg van een andere zijn toch?

Wat en hoe kan ik nog iets nakijken?

Uitgelezen met

Autel Maxisys

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken