radio fm slecht ontvangst RCD310

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf VI
Uitvoering
1.6 TDI Trendline
Bouwjaar
2012
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
354
Gepost: 20-01-2023 20:20
Professional

wkhoek

Directeur / eigenaar
Universeel

Lid sinds: 20-09-2015
326 bijdragen

de radio vind haast geen zenders en als je handmatig een frequentie selecteerd, ontvangt hij wel wat maar dan ook vaak met veel ruis.

bij uitlezen van infotainment-radio treffen we 2 foutcodes aan: 856 Radio antenne ingang kortsluiting naar aarde en 821 radio antenne 2 kortsluting naar aarde

We hebben de 2 antenne versterkers in de achterklep zichtbaar gemaakt en de coaxkabel in de doorvoer thules gecontroleerd. Vervolgens met de ohm meter deze kabels doorgemeten tot achterop de radio, dat lijkt goed.

Via internet vond ik de mogelijkheid om de antenne aansturing vanuit het toestel te controleren (menu knop 10 seconden ingedrukt houden), die staat op 'uit' voor zowel antenne 1 als antenne 2. Ik zie geen mogelijkheid dit 'aan' te zetten en wellicht is dit zo vanwege de foutcodes.

De voeding van de versterkers zou vanuit de radio via de kern van de coaxkabel lopen volgens mij, maar daar staat geen spanning op.

En de daadwerkelijke antenne zit in de achterruit, dat ziet er allemaal piekfijn uit. Geen onderbrekingen en de contacten met de ruit zien er ook goed uit.

Ik heb een schema gekregen, maar die is best wel uitgebreid en heb eigenlijk geen idee waar te beginnen. Het internet staat vol met dezelfde soort klachten, helaas wordt bijna nooit een oplossing gemeld.

Iemand hier ervaring mee? Of suggesties wat en waar te meten?

Gemeten

massa/voeding/aansluitingen achter op de radio gecontroleerd/ coaxkabels gecontroleerd

Uitgelezen met

autocom

Foutcodes

856 Radio antenne ingang kortsluiting naar aarde en 821 radio antenne 2 kortsluting naar aarde

Downloads (1)

  • golf_vi_rcd310.pdf


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen