Start niet bij warme moter.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf II
Uitvoering
-
Bouwjaar
1989
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
5184
Gepost: 31-10-2009 00:24
Professional

skoda52

Monteur / APK keurmeester

Lid sinds: 29-10-2009
5 bijdragen
Ik ben momenteel bezig aan een VW Golf 1.8 Cabrio automaat en die wil vaak niet starten als de motor warm is. Ik heb al nieuwe startmotors geprobeerd en ook alle kabels naar de accu, massa en start relais extra gemonteerd, zodat ik niets meer met de carrosserie, zekeringkast en contactslot te maken heb.
Als de motor echter warm is, weigert hij nog steeds, wat ik ook probeer.
Indien ik de kabel achter het relais op de accu aansluit, draait de starter wel normaal rond, daardoor ben ik bijna zeker, dat de relais dan niet goed werkt, maar dat zou dan bij 3 startmotoren hetzelfde zijn.
Deze startmotor zit echter net onder het uitlaat spruitstuk en er is een extra, origineel, hitteschild gemonteerd, maar ik heb toch het idee dat het start relais te warm wordt. Het slaat wel in, maar, zo te horen, niet zoals het zou moeten. Na een half uurtje start hij weer normaal, dus als hij niet in de auto gemonteerd is, doet hij het perfect.
Ik ben momenteel ten einde raad, vroeger kon je hem met asbest extra isoleren, maar dat mag nu niet meer, heeft u een oplossing voor mij.

Hoogachtend, J. Pasmans
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken