Volkswagen golf 7 Misfire's op 4 cilinders

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf VII
Uitvoering
-
Bouwjaar
2013/4
Brandstof
Benzine
Reacties
14
Bekeken
1767
Gepost: 08-04-2019 23:25
Professional

Sietjeng

1e monteur
Universeel

Lid sinds: 09-08-2016
45 bijdragen

Beste,

Hebben een golf 7 1.4 tsi 122pk van 2013.

Probleem: als je met de auto op een tempo blijft rijden b.v. rond 50 km/u op een toerental begint de auto wat te stokken. alsof je op een hobbelige weg rijd zo voelt het. Als die dit begint te doen gaat het motorlampje knipperen. Zodra je weer wat gas geeft gaat het motorlampje uit en rijd de auto weer normaal(gevoelsmatig). Ook vind ik de gas respons traag, niet direct.

Uitlezen: Foutcode P0301 2 3 4 

Klant heeft distributie riem laten vervangen bij een andere garage. tijd later had hij een probleem toen hebben ze de wasegate vervangen en toen was dit probleem opgelost.

Tijd later kreeg hij dit probleem, ze hebben de timing gecontroleerd en zou goed zijn.

Klant heeft zelf de bougie's vervangen met geen verbetering.

Wij hebben gecontroleerd op vacuum lek met een rookmachine, hier was een klein lekje van een scheurtje in een slangetje maar was zeer minimaal en vermoede ook niet dat dit het probleem zou zijn. 

Toen: met een cameratje gekeken na de inlaat klep zover ik kon kijken, dit zag er niet fris uit dus inlaat spruitstuk gedemonteerd en de kleppen waren wel redelijk vervuild. Kleppen laten reinigen d.m.v walnutblasting. Boel weer inelkaar incl. nieuw slangetje en test rit gemaakt. Helaas.. nog het zelfde. Wel lijkt de gasrespons een stuk beter.

Klant had auto nodig en is de auto komen halen, klant vind de auto wel een stuk zuiniger dan voorheen en zegt ook de gasrespons een stuk beter.

Iemand ervaring met soortgelijk probleem?

Wij willen bij het begin beginnen, timing controleren, compressie meten, benzine druk.

Mvg,

Said

Uitgelezen met

kts 590

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.