Welke motor is gelijkaardig aan de VW LT 35 2L benzine ?

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk / model / type
Volkswagen LT LT
Bouwjaar
1978
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Motor

Aantal reacties: 4
Aantal maal bekeken: 339

Gepost: 22-05-2018 22:31
Professional

VWrules


Schadeherstel

Lid sinds: 14-09-2015
35 bijdragen

Hoi collega's , 

even een vraagje , om te vermijden dat we ons (weer eens ...) in een project storten waarvan het einde niet te voorspellen valt , voor de kenners van oudere VW motoren.

Een klant vroeg ons of we interesse hebben om een recentere motor in zijn VW LT35 (1e model , dus ergens tussen eind '75 en begin '83) te leggen .

Dis is een schuurvondst , de auto heeft minstens 20 jaar stilgestaan , de documenten zijn kwijtgespeeld .

Omdat de laatste eigenaar gekend is kunnen deze echter opnieuw aangevraagd worden . 

De originele motor zou de 1984 cc benzine met 51 kW zijn  , maar deze zit compleet vast . Omdat deze al niet erg pittig was wou de klant er gelijk een recentere gebruikte blok in leggen , vooral om de extra power , het lagere verbruik en de betere emissie .

Zelf hebben we geen ervaring hiermee , en kunnen dan ook niet zeggen welke motor ter vervanging zou kunnen dienen , dit is dan ook de vraag aan iedereen die mogelijk wel eens hiermee ervaring opdeed .

Graag dus uw respons , waarvoor bij voorbaat dank !

Gemeten

nog niets

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.