Aircocompressor Passat CC (3C) wordt niet aangestuurd.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Passat
Type
Passat VI
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009/10
Brandstof
Diesel
Reacties
20
Bekeken
1706
Gepost: 01-11-2017 10:47
Professional

Jeffrey92

Diagnosetechnicus
Universeel

Lid sinds: 04-01-2016
37 bijdragen

Beste leden,

Wij hebben een probleem met de airco van een VW |Passat CC uit 2009.

De auto kwam binnen met het volgende: 5 maanden geleden airco service gehad, airco word pas koud na 5-6 minuten.
Temperaturen gecontroleerd en het klopt, de airco word pas na een aantal minuten kouder (9.0 graden). Zelf ook een airco service uitgevoerd, er zat 100 gram koudemidddel te veel in.

Na de proefrit werkte de airco. Buitentemperatuur 15.5 graden, uitstroomtemperatuur 5a6 graden. Hoge druk en lage druk zijn ok, LD 3 bar HD 10 bar. De aircocompressor werkt dus wel, alleen heeft de ze onvoldoende capaciteit. Na een aantal minuten begint de temperatuur op te lopen, ondanks dat de drukken in het systeem goed blijven.

Uitgelezen met de VAG COM geen foutcodes aanwezig, Auto heeft klimaatregeling, dus alle kleppen in het dashboard opnieuwe ingeleerd, geen resultaat.

Aircocompressor laten testen, door airco specialist, deze heeft onvoldoende capaciteit, dus aircocompressor, condesor en filterdroger vervangen.

Met alle nieuwe onderdelen wil de airco niet werken, in de meetwaardes word aangegeven, buitentemperatuur te laag, terwijl deze 20 graden is, andere buitentemperatuursensor gemonteerd, geen resultaat. Losse weerstand ertussen, buitentemp van 44 graden gesimiluseerd, ook dan geven de meetwaardes aan, buitentemperatuur te laag.

Wanneer we de stekker van de buitentemperatuur sensor loskoppelen, krijg ik natuurlijk een storing, maar gaat de airco wel werken en koelt deze tot de 6 a 7 graden.

Contact gehad met de klant en die vertelde dat de auto recent de software update heeft gehad van de 'Sjoemelsoftware'. Ik heb het vermoeden dat het probleem ook in de software zit. Juist, omdat de oude compressor wel koelde, alleen onvoldoende (toen nog geen update) en met de nieuwe compressor niet werkt.

Graag hoor ik wat jullie denken, of jullie hier ervaringen mee hebben.

Gemeten

Buitentemperatuur sensor Airco compressor Druk sensor airco systeem Meetwaardes gecontroleerd Verdamper temperatuur Interieur tempratuur

Uitgelezen met

VAG COM, Bosch KTS 570

Foutcodes

Geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.