Hemelwaterlekkage in interieur Passat

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Passat
Type
Passat VI
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/4
Brandstof
Diesel
Reacties
37
Bekeken
5539
Gepost: 19-08-2011 12:34
Professional

JordyK

(Bedrijfs)autotechnicus
Universeel

Lid sinds: 18-08-2011
37 bijdragen

Klant heeft de auto 2 weken geleden gekocht, bij proefrit en bekijken niets van vocht in interieur gemerkt.

Auto vorige week zaterdag opgehaald en na hevige regen van zaterdag op zondag stond de hele linkerzijde van het interieur(voetenruim) onder water. Zodanig dat als je op het tapijt leunt het water naar boven komt.

Parafen gecontroleerd, zat wat vuiligheid en bladertroep aan de linker afwateringszijde en tevens zat er een schuimplug van de naastgelegen langsdrager los welke tegen de afwateringsopening van de parafen lag. Plug terug geplaatst in de balk waar deze (lijkt) te horen en dit gecombineerd leek mij vrij logisch waterlekkage te veroorzaken.

Interieurbekleding droog gemaakt(rotklus) en toch nog even de waterslang er stevig overheen en hij lekt nog! Het komt op het eerste gezicht binnen bij de overgang van dorpel bestuurderszijde en A stijl bij een stukje overlappend plaatwerk. Ik dacht aan stekker bestuurdersdeur, maar deze is zelf droog, maar de stijl onder de stekker in de koker is wel nattig. Als je de stekker uit de stijl verwijdert zie je dubbelwandig plaatwerk waar water in staat.

Ben nog met een beetje sop en een blaaspistool in de weer geweest maar heb nog geen lek kunnen ontdekken is er iemand hier die dit of iets soortgelijks heeft meegemaakt en mij misschien op het juiste spoor kunnen brengen?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken