VW 1.9 TDI motor aansturen vanuit de computer (gaspedaal / PODmeter-aansturing) ?

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Passat
Type
Passat V
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
3423
Gepost: 05-10-2009 09:48
Professional

razor

Lid sinds: 15-12-2007
2 bijdragen
Goedendag allemaal,

Wij zijn met een project voor school bezig met een motorproefstand met daarop een VW 1.9 TDI motor uit 2002. Omdat alles in een afgesloten testhok moet komen te zitten willen we alles vanaf afstand (6 meter) kunnen bedienen. Alles draait al en de motor is aangesloten op een watergekoelde wervelstroomrem (van Schenk)

Het originele gaspedaal (Passat) is nu handmatig verlengd met de bedrading en is pasgemaakt op een metalen frame. Hierop kunnen we het gaspedaal in een bepaalde stand zetten doormiddel van een mechanisch verstelmechanisme (schroefdraad).

Echter wil ik een stap verder gaan en het gaspedaal aansturen vanuit de computer. Ik wil dus de podmeter rechtstreeks kunnen aansturen en ook kunnen uitlezen (hoeveel % ingedrukt).

Dit alles met het oog om een Europese Ryclus te kunnen gebruiken. Deze waardes heb ik al in programma's als Excel, Mathlab etc. (tijd vs. motorbelasting). De bedoeling is dan uiteindelijk om de motor deze Europese Rijcyclus te laten 'rijden', aangestuurd vanuit de computer.

Ook kan ik dan andere testcyclussen maken (bijv. 10 min stationair, 5 min halfgas, 2 min. volgas)


In welke hoek zou ik het uberhaubt moeten zoeken wil ik dit idee gerealiseerd krijgen?
En hoe krijg ik het gaspedaal/PODmeter gekoppeld aan de computer?

Indien er nog belangrijke informatie ontbreekt, zeg het aub dan ga ik dat uitzoeken en plaats ik het hier ook.

Alvast bedankt.


AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken