Geluid uit motor

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Polo
Type
Polo IV
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/7
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
849
Gepost: 14-04-2017 16:46
Professional

Leonvanveen

eigenaar
Veenauto.nl
Universeel

Lid sinds: 08-10-2010
106 bijdragen

Ik heb een Polo met een raar geluid uit de motor wat ik niet kan plaatsen. En het is wel zo hard dat je er niet mee durft te rijden. 

Als eerste heb ik het kleppen deksel gelicht om de nokkenas van de pompverstuivers te controleren, en daar kon ik geen bijzonderheden aan zien. 

Vervolgens heb ik de distributie timing opnieuw afgesteld, en meteen de balansas ketting opnieuw uitgelijnd. De distributie riem is 2 jaar geleden vervangen, alleen omdat ze streepjes met verf hadden gezet om de timing te controleren, heb ik altijd zo'n vermoeden dat ze niet het juiste gereedschap hebben gebruikt, en omdat je het nokkenastandwiel op de millimeter moet afstellen heb ik even over gedaan.

Daarna liep de motor een stuk beter en rustiger maar er zit nog een behoorlijke tik in de motor, uit het kleppendeksel.

Compressie gemeten en die is goed. 

Er staan geen foutcodes in en alle readiness testen zijn compleet.

Ik heb niet zo heel veel ervaring met diesels dus misschien dat iemand mij op weg kan helpen?

De opbrengst van de verstuivers uit meetwaarden blok 13 zijn: Cil1 -0,68 mg/str  Cil2 -0,85 mg/str  Cil3 1,48 mg/str dit is met koude motor stationair. Mij zegt dit eerlijk gezegd niet zoveel. Ik zie wel dat er verschil is tussen 1,2 en 3 maar wat gewenst is weet ik niet, en of dat mogelijk een oorzaak kan hebben van dat geluid. 

Uitgelezen met

VCDS en apk reader

Foutcodes

-

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.