Koelvloeistof verbruik 1.4 Tdi

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Polo
Type
Polo V
Uitvoering
-
Bouwjaar
2015
Brandstof
Diesel
Reacties
3
Bekeken
262
Gepost: 31-07-2023 11:55
Professional

HandigeHarie

Technische specialist
Auto service Tiel
Universeel

Lid sinds: 22-10-2015
62 bijdragen

Beste collega's 

Deze Polo heeft last van water gebruik, de auto verbuikt ongeveer anderhalve liter koelvloeistof op de 1000 km.

Er lijkt ook sprake te zijn van wat druk opbouw in het koelvloeistof systeem. Dat wil zeggen dat de auto niet overkookt of druk/vloeistof via de dop verliest. 

Maar wanneer de koelvloeistof dop er word afgedraaid na een nacht of  minimaal 14 uur stil staan, is er een duidelijke korte sis hoorbaar en ontsnapt er dus lucht uit het reservoir.

Tot op heden hebben we de Egr koeler welke tegen het roetfilter zit gemonteerd vervangen en de cilinderkop pakking vervangen. De cilinderkop is afgeperst en gecontroleerd door een revisie bedrijf. 

Bij het vervangen van de koppakking waren bij alle 3 de cilinders sporen van koelwater zichtbaar op de zuiger bodem. Athans allen zuigers waren voorzien van een witte kalk achtige afzetting welke er met een mesje makkelijk af te krabben was. 

De Erg klep zelf word ook door koelvloeistof gekoeld. Daar is geen spoor van koelwater of resten of nattigheid te vinden.

Dit zelfde geld voor de interkoeler. Deze is afgeperst en verwarmt om eventueele lekkages op te sporen. Zonder resultaat. De interkoeler is op wat vettigheid van de olie na ook droog.  

 

Inmiddels ben ik het spoor aardig bijster met betrekking tot deze aanhoudende klacht. Misschien dat 1 van jullie nog een sugestie heeft waar we wat mee kunnen?

Gemeten

Systeem afgeperst diverse keren, geen uitwendige lekkage.

Bijgewerkt door HandigeHarie op 31-07-2023 12:03
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken