motor stilvallen en onmiddellijk opnieuw te starten...

Volkswagen
Merk / model / type
Volkswagen Polo Polo IV
Bouwjaar
2007
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Dashboard
Elektronica
Motor
Ontsteking
Starten / niet aanslaan

Aantal reacties: 12
Aantal maal bekeken: 692

Gepost: 02-05-2019 13:49
Professional

jhl

Lid sinds: 11-12-2010
276 bijdragen

Beste vrienden wij zitten opnieuw met een dilemma. Ten einde raad is dit voertuig bij ons binnengebracht met de volgende klacht. Tijdens het rijden (of beter als het voertuig bijna stilstaat) valt de motor plots uit. De auto heeft dit meer bij warmer weer dan bij koud weer.

Nu hebben wij dat voertuig 2 dagen bij ons gehad en stellen we inderdaad vast dat naarmate de auto warmer wordt en op bedrijfstemperatuur komt hij inderdaad plots de geest geeft. Zelfs niet tijdens het rijden. Nu hebben wij die uitgelezen met TEXA en Brainbee, maar er is GEEN enkele foutcode aanwezig.

Eerst dacht ik in de richting van een defekte tellerklok (heb dit al meegemaakt), maar de auto start onmiddellijk terug. Dit voertuig is ondertussen al in 2 andere garages geweest alwaar men tot identieke situatie kwam.

Wij hebben de timing nagekeken van de motor en die is perfekt, de nokkenassensor is vorig jaar vervangen door dealer, enz...

Moest deze panne iemand bekend in de oren klinken, dan zijn alle tips welkom.

Kan het dat de temperatuurwijzer niet correct werkt? Koelfan springt niet aan, maar wel als je de airco aanzet.

Wordt vervolgd..........

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.