Polo met sporadisch terugkerende foutcode P2096

Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Polo
Type
Polo V
Uitvoering
-
Bouwjaar
2015
Brandstof
Benzine
Reacties
13
Bekeken
425
Gepost: 08-05-2024 14:30
Professional

Autoprofi


Autoprofi
Universeel

Lid sinds: 03-01-2012
192 bijdragen

Collega's,

Toen de Polo hier voor het eerst kwam brandde het motorstoringslampje en de klacht was dat hij slecht liep en behoorlijk stonk. We hebben hem toen uitgelezen en foutcode P2096 brandstof mengsel te arm (sonde 2) kwam naar voren, auto liep bij ons ook beroerd. fuell-trim stond toen op 85%. 4-gas meting gedaan CO 10%. Lambda-sonde voor kat pendelde niet en bleef rond de 100 mV. De sonde dus vervangen en de fouten gewist. Proefrit gemaakt en opnieuw 4-gas meting en alles was ronduit perfect!

Daarna is de Polo nog weer geweest met terugkerende foutcode P2096. Zolang de fout in het systeem staat is het CO weer aan de hoge kant. Lambda-sonde voor kat pendelt goed tussen 20-850 mV alleen na de kat blijft hij rond de 100mV hangen. Lambda reageert in mijn inziens goed op het decelereren tijdens de proefrit (klapt meteen naar 0v). Na de proefrit weer gekeken en dan is er te zien dat hij langzaam weer richting de 400mV kruipt. Uit voorzorg toch de sonde na de kat maar vervangen deze keer zonder de fouten te wissen maar direct met de nieuwe sonde de live data te bekijken. Deze stond nu mooi op 700mV dus dacht ik probleem gevonden. Na het wissen van de fouten en wederom weer een proefrit leek alles perfect. 

Nu is de polo weer terug met wederom dezelfde foutcode. deze keer zonder dat het CO oploopt en de 4gasmeting is perfect. Alleen nu staat de lambda-sonde na de kat weer rond de 200mV als de motor warm is. Zowel inlaat als uitlaat traject volledig op lekkage gecontroleerd dmv een rookmachine en er is geen lekkage tezien.

Ik vermoed dat er nog een probleem zit in de katalysator alleen de 4gas meting zegt compleet wat anders. 

heeft iemand dit probleem vaker meegemaakt?

Gemeten

zie bovenstaande

Uitgelezen met

Autel maxisys

Foutcodes

P2096

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken