Volkswagen polo 2005 inhouden

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Polo
Type
Polo IV
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005/8
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
392
Gepost: 21-11-2019 18:49
Professional

SeatSkodaM


Anders/Overig

Lid sinds: 07-10-2019
26 bijdragen

beste AMTers,

Momenteel ben ik bezig met een volkswagen polo met een eigenaardig probleem.. Zodra de auto gestart word is het mogelijk eventjes te rijden met normaal vermogen. Vervolgens na 100 meter begint deze erg in te houden. Van te voren stotterde deze ook en gaf foutcodes aan op bobines. Deze heb ik vervangen maar het inhouden blijft. De motor loopt verder mooi egaal er is alleen geen koppel en vermogen beschikbaar. 


Er branden verder ook geen controle lampjes. Een foutcode zit erin  :p0420 katalysator systeem rendement below treshold bank 1

Nu ben ik ook een stukje gaan rijden met live-data. De inlaatspruitstuk druk is normaal net als de koelvloeistoftemperatuur. De fuel trim wijkt echter wel erg af.

Bij koude start ( dus wanneer deze normaal rijd) is de long fuel trim normaal  7%

Na 100 meter rijden schiet de waarde echter omlaag naar -50% fuel trim wanneer je gas geeft. Stationair hangt deze dan rond de -20%.

Zelf dacht ik misschien de lambda sonde maar ik ben beginnend technisch specialist die pas net met een scoop leert te werken. Ik heb gecontroleerd dat de eerste lambdasonde pendelt en dat doet hij goed. Dit zegt echter niks over dat de waarde wel geloofwaardig is..

Morgen neem ik de auto mee naar het werk en dan kijk ik ff met de fagcom en kan ik eventueel met de scoop gaan meten.

Heeft iemand misschien een ideetje of ervaring over dit probleem?

 

Ik hoor het graag van jullie

Met vriendelijke groet,

SeatSkodaM

Gemeten

Uitgelezen Live Data

Uitgelezen met

handheld diagnose kastje

Foutcodes

p0420 kat sys rendement below treshold bank 1

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen