Cruise control VW Touareg 2007 werkt niet/niet in te schakelen/te activeren

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Touareg
Type
Touareg
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/1
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
1023
Gepost: 04-02-2017 18:40
Professional

garagehaarman

Lid sinds: 05-10-2009
3 bijdragen

Wij hebben te maken met een VW Touareg waarvan de cruise control niet in te schakelen is. Het groene lampje op het dashboard licht dan ook niet op. Heel af en toe komt het voor dat het systeem even functioneert maar valt na ongeveer een minuut uit en is dan ook niet meer opnieuw in te schakelen.

Deze auto heeft geen rempedaalschakelaar. Ook geen remschakelaar op de hoofdremcilinder. Wel een koppelingsschakelaar.

De schakelaars zijn geïntegreerd in de rembekrachtiger. De schakelaars hebben we gecontroleerd op werking en weerstand. Deze werken goed.

We hebben het motorregelapparaat en het ABS regelapparaat laten testen bij ACtronics. Het motorregelapparaat is goed. Bij het ABS regelapparaat ontbrak de CAN-bus. Het regelapparaat hebben we vervangen (gebruikt regelapparaat en deze ook weer laten testen bij ACtronics, deze is goed). Regelapparaat is correct gecodeerd na de montage.

Alle belangrijke meetwaarden blokken hebben we gecontroleerd. Alles signalen van schakelaars op bv het stuurwiel werken perfect. Ook die van de pedalen. Van de remsignalen is die van de remlichten wel aanwezig maar de andere functie ontbreekt. Wij vermoeden dat daar het probleem zit. Maar wat kan daar de oorzaak van zijn?

Wie heeft dit misschien eerder meegemaakt of hier een idee over?

Alvast bedankt!

Evert Haarman

 

Uitgelezen met

VCDS

Foutcodes

geen

Bijgewerkt door garagehaarman op 04-02-2017 18:42

Downloads (1)

  • img_2903[1].jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.