Volkswagen Touareg V10 elektrisch probleem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk / model / type
Volkswagen Touareg Touareg
Bouwjaar
2004/6
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Diagnose apparatuur
Elektronica

Aantal reacties: 17
Aantal maal bekeken: 851

Gepost: 24-12-2018 18:09
Professional

Berry0413


Anders/Overig

Lid sinds: 24-09-2018
13 bijdragen

Beste leden,

Weer een auto in onze werkplaats staan met wat aparte problemen. Auto begon op den duur storingen op het dashboard te knipperen. “Brake Fault!” En ABS lamp ging aan, deze storingen kwamen “knipperend” in en duurde nog geen seconde of ze waren weer weg. Hierbij ging de automaatbak in zijn noodloop en na auto opnieuw starten was het probleem weg. 

Met uitlezen kwamen verschillende modules aan pas die aangaven geen communicatie met elkaar te hebben. ABS, Niveauregeling, Automaatbak, Airbag, en Instrumentenpaneel. Na een keer resetten bleef het weer een paar dagen goed. 

 

Totdat de automaatbak begon te haperen (door die elektrostoring) en hierdoor de bus bij de koppelomvormer gesneuvelt is, heel jammer maar andere automaatbak ingebouwd. Na het inbouwen van de automaatbak was de accu leeg onder de stoel, deze vervangen met een nieuwe 115 AH Varta. Probleem was even een dag weg, ennu staat de auto weer in de werkplaats.

Alle zekeringen zijn gecontroleerd in motorruimte, links in deur en rechts in deur, ook onder de stoel. Accus zijn vol geladen. Kabels links onder chauffeurstoel zijn ook gecontroleerd maar geen corrosie gevonden.

Wat doet de auto nu precies?

Hij start, gaat in zijn D en R maar gaat binnen 20 seconden na fouten resetten in zijn noodloop. Ik merk dat het lampje van de luchtvering “autoniveau” knippert alsof deze geen stroom krijgt en de pomp loopt ook onregelmatig en valt continue aan en uit. De turbo's werken ook niet als het probleem aanwezig is. 

Het komt dus wel voor dat het probleem even weg blijft, (1 minuut - 2 uur), dan werkt alles weer zoals het hoort.

 

Wie o wie zou mij een richting in kunnen sturen?

 

Met vriendelijke groeten,

 

Berry

Gemeten

6 maanden geleden al motorcomputer vervangen

Uitgelezen met

Maxisys BT

Foutcodes

Computers raken in de war, geeft 33 foutcodes aan

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.