Cross Touran versnelling of koppeling maakt rammelend geluid bij remmen naar stilstand?

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Touran
Type
Touran
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008
Brandstof
Diesel
Reacties
1
Bekeken
5570
Gepost: 02-06-2008 22:13
Professional

HANE

Lid sinds: 02-06-2008
1 bijdragen

Ik heb een vaag probleem ,

Mijn cross touran heeft een vage rammel in de versnellings bak of koppeling.

Als ik remmend op een stoplicht of kruispunt kom afrijden en zet de auto op het laatste moment in zn vrij dan rammelt er op het toerental van de motor(stationair dus) een vreemd geluid.als ik hard rem is het even minder en als ik zacht rem harder

Als ik dan net stil sta is het even weg en na 2 a 3 seconden komt het rammelend geluid weer terug , maar als ik dan zachtjes mijn versnellingspook tegen 1 van de ingangen van de versnellingen aandruk zonder koppeling in te trappen dan is het ineens weg en loopt de wagen mooi zacht stationair zonder rammel , maar het is zo vervelend om de hele tijd mijn versnellingspook tegen de ingang v/d versnelling aan te houden :)

zou het kunnen zijn dat de motorsteunen af fabriek mijn motor iets schuin houdt en dat daardoor iets tegen mijn auto trilt/rammelt?

Nadat van mijn golf 5 mijn koppeling was vervangen hadden ze de motor of steunen ook verkeerd gepositioneerd waardoor er van binnen tijdens stationair ook een harde rammel te horen was.deze rammel klonk overigens wel harder als de rammel van de touran nu maar lijkt er wel veel op.

Ook is het lawaai in mijn touran harder of zachter als ik op een drempel met mijn voorwielen sta of in een kuil met mijn voor of achterkant?

Zou iemand mij kunnen vertellen wat dit kan zijn want de dealer gaf zo een vaag antwoord van : ik hoor niks vreemds en daarna zij hij dat het zo hoort??

Van buiten de auto hoor je het overigens niet maar van binnen wel.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken