Touran start wel maar slaat af

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Touran
Type
Touran
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/1
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
503
Gepost: 12-03-2019 16:13
Professional

NassauAutos

Directeur / eigenaar
Nassau Autos
Anders/Overig

Lid sinds: 08-03-2019
4 bijdragen

Heren,

 

volkswagen touran 2.0tdi 125kw dsg6 van een klant. Auto hield 2a 3 seconden in en reed daarna weer door, steeds dat met een klik in de zekeringskast. dat deed zich een dag of 3 voor. Daarna is de auto afgeslagen na paar minuten is klant weeën doorgereden.

Steeds wanneer de auto klikt heeft de wagen voor paar seconde geen vermogen na de volgende klik/tik is het weer weg.

nadat de ANWB is gekomen hebben ze een fout in de “druksensor verschil roetfilter” geconstateerd. Auto is naar Volkswagen gesleept en ook hun constateren een roetfilter probleem.

 

auto is naar een tuning bedrijf gegaan om de roetfilter en EGR uit te laten schakelen, daarna is de roetfilter open gesneden OP de auto, leef geklopt en weer dicht gemaakt. Vanaf dat moment start de auto wel maar slaat verschillend tussen de 10 seconde en een minuut af. 

*Auto hield in de eerste instantie vermogen in na een klik en na de volgende tik/klik is het vermogen weer terug, heel af en toe sloeg de auto af, na de roetfilter uitschakelen en leegkloppen, is de auto een paar meter rijbaan.

 

er brandt verder geen lampje en auto geeft geen storing aan. Moment van uitlezen door de ANWB brandde het motormanagment lampje voor een paar seconden.

Uitlaat verstopping is gecheckt, computer is 2x gecheckt, brandstof pomp en filter zijn ook gecheckt.

help ons aub op weg!

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken