auto wil niet meer voorruit

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Transporter
Type
T4
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001/1
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
636
Gepost: 13-02-2017 22:14
Professional

mamola

Autotechnicus
Goorman
Universeel

Lid sinds: 05-03-2016
3 bijdragen

hallo,

Ik heb van een Volkswagen T4 de automaat bak gewisseld door een andere gebruikte bak , welke door de klant zelf is aangekocht. op eigen risico uiteraard.

Deze bak kwam volgens zeggen onder een camper vandaan welke is omgebouwd naar een schakel wagen. persoonlijk vind ik dit al verdacht maar onze klant is toegezegd dat deze goed werkte.

Het probleem bij de vorige automaat bak was dat deze niet meer achteruit wou, het probleem is nu dat de bus wel achteruit wil maar niet meer vooruit ook niet in de lagere versnellingen. de koppel omvormer heb ik over gezet omdat deze van de gehaalde bak was gehaald.

Het filter is vernieuwd en de olie is op het juiste peil gebracht , bak op juiste temp.de P-stand werkt ook goed en er komt geen gekraak of andere rare geluiden uit de bak.

wel heb ik vandaag een 2 pin  stekker bovenop de bak losgehaald en opnieuw vastgezet en heel even wou de auto bij hoog toerental iets vooruit en daarna niet meer.

De keuze hendel werkt goed en op het display wordt de gekozen versnelling ook goed weergegeven.

wie kan mij hierover meer vertellen en is het misschien mogelijk om onderdelen te wisselen van de oude bak via het onderste deksel.

Alvast bedankt voor het meedenken..

 

 

 

 

 

Gemeten

Ik heb alleen een storing in snelheidssignaal deze gever wordt nog besteld, oude was afgebroken. verder geen storingen in de automaat aanwezig. meetwaarden wordt de d-stand ook herkend.

Uitgelezen met

Autel maxidas

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.