kan niet uitlezen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Transporter
Type
T5
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006/6
Brandstof
Diesel
Reacties
24
Bekeken
6288
Gepost: 14-02-2011 08:30
Professional

jaapje321

Diagnosetechnicus
Universeel

Lid sinds: 10-12-2009
115 bijdragen

Beste collega's. Ik heb dit weekend een lastige storing in de werkplaats gehad. Het betrof een T5, deze sloeg eerder deze week tijdens het starten niet aan. De eigenaar van de bestelbus is glaszetter en was toevallig bij een VW garage aan het werk.

De monteurs hebben daar geprobeerd om de t5 uit te lezen maar het lukte niet. Geen enkel systeem liet zichzelf uitlezen. Maar na een paar uur sloeg de t5 opeens toch aan. De klant is toen direct naar ons toe gereden, maar je raad het al, ik kon de bus ook niet uitlezen.

Op het forum ben ik al een dergelijke discussie tegengekomen (zonder antwoord) waarbij een hoop nuttige schema's stonden. Dus ik ben gelijk aan de slag gegaan.

Omdat mijn Bosch kts 650 ook geen enkels systeem kon uitlezen ben ik begonnen met het losnemen van de radio, alarm, raam bediening (alarm). deze zaten allemaal op de k-lijn/can bus.

Dit gaf geen resultaat. Daarna ben ik gaan meten op de k-lijn, deze zou volgens het forum accuspanning moeten leveren als de tester aangesloten is. maar ik meet slechts 6 volt.

Wanneer ik de k-lijn (diagnose draad) losneem achter het instrumentenpaneel meet ik opeens wél 11,5 volt op de k-lijn en kan ik het motormanagement uitlezen! Hier krijg ik een storing op de krukkassensor (en een hoop can-bus fouten i.v.m. losnemen instrumentenpaneel)

Maar alle andere systemen zijn nog steeds niet beschikbaar. Vanuit de schema's wordt duidelijk gemaakt dat er een Can-gateway in het instrumentenpaneel zit. Zou het kunnen zijn dat deze defect is? Ik kan (nog) geen can signalen meten want mijn scoop zit in de kts en die kan niet uitlezen en meten tegelijk.

Als iemand nog tips of aanwijzingen heeft hoor ik het graag. Klant rijd nu vrolijk rond met een bus die in principe elk moment uit kan vallen.

Jaap

Uitgelezen met

bosch kts 650 / vag com (lukt niet)

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen