Olie lampje gaat branden bij 2000 tpm.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Transporter
Type
T3
Uitvoering
-
Bouwjaar
1986/1
Brandstof
LPG
Reacties
4
Bekeken
524
Gepost: 17-12-2019 15:26
Professional

peter500gek

Autotechnicus
Garage Toeter

Lid sinds: 30-10-2009
50 bijdragen

Als het contact word aangezet gaat het oliedruk controle lampje knipperen. Na het starten gaat het lampje uit en komt de motor boven de 2000 tpm dan gaat het knipperen en gaat er een zoemer af. 

Oliedruk sensor los genomen en oliedruk gemeten, deze komt op 5 bar uit. Sensor vernieuwd (slecht bijkomen) en gemeten met multimeter als motor loopt. Op draad staat dan 12V als motor loopt, gaat het lampje branden dan blijft er 12V op staan. Sensor gaat dus niet schakelen naar massa. is er een schema van deze auto? Als de draad van de sensor word los genomen knippert het olielampje niet bij ingeschakeld contact. Het gaat dan even aan en direct weer uit. Gaat het oliedruklampje via de ECU?

Gemeten

Sensor oliedruk vernieuwd Spanning op sensordraad 12 V (los contact) Spanning bij geschakeld contact en aangesloten 0,8 V

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.