Co te hoog evenals brandstofverbruik.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volvo
Merk
Volvo
Model
440
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1996
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
3640
Gepost: 04-07-2004 00:07
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Auto rijdt prima, maar mensen klagen over hoger brandstofverbruik.Bij beurt met APK is gebleken dat het co-gehalte wel 4 a 5 % bedraagt.Overige waarden zijn ok, maar lambdagetal natuurlijk te laag.Bij meten blijkt de lambdasensor geen spanning af tegeven.Het blijkt ook dat de lambdadraad richting computer aan massa ligt.Draad los gemeten vanaf lambdasensor tot aan computer geen weerstand.Conclusie van ons is dat de computer de aansluiting doorverbind aan massa.Maar het gaat er bij mij niet in dat de computer stuk is, want buiten de feiten van hoog verbruik en dito waardes geen enkel probleem.Rijdt en loopt verder perfect.

Klant komt komende week terug om het probleem te laten oplossen en we vragen daarom enkele aanwijzingen.Hoe kan er een massa-verbinding zijn met de computer aansluiting?Want als de lambda is losgekoppeld geeft hij een goede spanningsvariatie af.Eenmaal aangekoppeld spanning naar 0 toe.

Misschien zoeken we het verkeerd en zit het probleem gewoon in de aansturing van de MAP-Sensor.Want het blijkt dat het vacuum-slangetje ooit is vervangen en daar zit nu geen vernauwing meer in.We weten niet of er bij dit type motor wel een vernauwing in de vacuumslang van de mapsensor hoort?

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen