Soms niet Aanslaan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volvo
Merk
Volvo
Model
S40
Type
S40
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
5201
Gepost: 28-02-2009 17:09
Professional

naqua

Lid sinds: 28-02-2009
3 bijdragen

Hallo,

Ik heb hier een volvo S40 met 1.8 motor (125pk) uit 2006. Volgens de klant zit er al 2 jaar een euvel in dat de auto soms niet wil aanslaan. De startmotor doet het wel, alleen de auto start niet. Exacte klacht omschrijving:

Meestal bij kort wegzetten van de auto met lauwe motor (niet uitsluitend, maar meeste kans). Starten -> slaat niet aan. Bij doorstarten slaat de motor na ca 5-10 seconden twijfelend aan (alsof hij langzaam benzine krijgt). Wordt er niet doorgestart maar de sleutel teruggedraaid en opnieuw gestart, dan start de motor de 2e keer vrijwel direct. Soms een maand geen problemen, dan weer 3x op een dag. Geen storingsmeldingen bij het (meerdere keren) uitlezen van de auto na de klacht.

Euvel doet zich voor bij alle 2 de sleutels. Benzinepomp is al vervangen. Ook is de motor (vanwege op 3 cylinders lopen na de start) een keer uit elkaar gehaalde bijde importeur vanwege vervuiling en daardoor niet goed sluitende kleppen (bij 50000km!). Vervuiling mogelijk een gevolg van het start-euvel ?!

Dealer weet het ook niet meer en is terughoudend met het vervangen van allerlei onderdelen maar de klant is ten einde raad. Garantie is inmiddels van de auto. Klacht is niet reproduceerbaar.

Het zou fijn zijn als iemand me op de juitste weg zou kunnen zetten.

Bedankt ! Bert

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken