2.0D geen oliedruk

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volvo
Merk
Volvo
Model
S80
Type
S80
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/1
Brandstof
Diesel
Reacties
7
Bekeken
896
Gepost: 15-11-2017 19:23
Topmonteur

marc1123

Autotechnicus
A&M AutoTech
Universeel

Lid sinds: 26-03-2012
713 bijdragen

Auto wordt binnengebracht voor een brandstoflekage boven op de motor, dit blijkt een lek retour slangetje van de verstuivers te zijn. alleen toen de motor liep hoorde je hem heel hard tikken onder het kleppendeksel. (klant had het niet opgemerkt)

inlaatspruitstuk/kleppendeksel gedemonteerd zodat we bij de retourleiding konden en gelijk een van de nokkenassen konden bekijken.

van de uitlaatnokkenas liggen alle tuimelaars er los tussen, dus de klepstoters zijn voledig ingedrukt.

filter en olie afgetapt was zo te ruiken wel aardig vies, carterpan gedemonteerd, zeef is brandschoon, zeef nog van de oliepomp afgehaald, dit is een geheel met een gedeelte van de oliepomp dus we konden de tandwielen ook bekijken, deze hadden een klein beetje speling maar niet zo veel dat er helemaal geen oliedruk zou zijn, aandrijfketting zit er ook op en die staat ook nog gewoon in verbinding met de as

carter weer gemonteerd en gevuld met nieuwe olie en een nieuw filter, maar als we nu starten krijgen we de melding geen oliedruk(de melding was er eerst niet)

filter weer los gedraaid maar die is helemaal droog, dus de auto krijgt het filterhuis niet eens volgepompt

wij zitten te twijfelen of we nu gewoon een nieuwe oliepomp moeten monteren? want het filterhuis is het eerste waar de olie heen gaat dacht ik.

Gemeten

oliedruk niet gemeten want er is geen olie

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.